home

Nieuws..

 

Beste leden, van huurderbelangen vereniging SRW, te Steenbergen.

Voor u ligt alweer de derde nieuwsbrief van 2020.

Nu het weer type krijgt van najaar, wind regen,  hoop ik dat u in ieder geval een hele mooie zomer en of vakantie heeft gehad, Aan het weer heeft zeker niet gelegen. Wat we er wel uit geleerd hebben is het volgende, vooral senioren niet in de tocht gaan zitten en veel drinken, dit hoorde wij ook van o.a. de thuiszorg.
Het is nu allemaal anders dan voorheen, de tv, kranten , div. bladen het staat keer op keer vol met aanpassingen i.v.m. corona.
Zo ook bij de diversen ontmoeting ruimtes er kan maar zeer beperkt iets, we hopen maar dat er snel een vaccin beschikbaar komt zodat we weer de draad kunnen oppakken.
Zo ook wat betreft de jaarvergadering van onze vereniging die wij altijd in april houden, het bestuur heeft al een aantal keren de locatie / en datum verschoven maar zoals het er nu naar uit ziet ( maximaal 6 personen bij elkaar) zullen we dit jaar helaas geen jaarvergadering bij een kunnen roepen, wij kijken als bestuur naar voorjaar 2021, en gaan dan plannen indien het toegelaten wordt.

Er zijn ook best veel dingen doorgegaan / of opgepakt, daarom willen wij de kas controle commissie bedanken dat ze toch hun werk hebben gedaan ook al was in bescheiden opstelling. De betreffende jaarrekening is door gestuurd naar Stadlander.


Er is ook een filmpje gemaakt bij de flats in de Molenweg dat kinderen aan het stoepkrijten waren voor de hulpverleners, dat filmpje was in opdracht van Stadlander, diversen bewoners hebben het gezien.


Als bestuur komen wij op gepaste afstand weer bijeen, en maken via beeldbellen afspraken met Stadlander / gemeente over de lopende zaken.
Denkend aan het totale plaatje van betaalbaarheid van wonen, het houdt niet alleen op met de huur, maar ook reinigingsrechten, waterschapslasten, internet, de krant, gezondheidszorg. Daar zetten wij druk op bij de gemeente, en anderen besturen.
Het bestuur is druk bezig om met de bewoners commissies de bergruimtes weer beter toegankelijk  te maken voor iedereen, de desbetreffende bewoners worden per brief geïnformeerd door Stadlander.


Stadlander en uw bestuur zijn aan het nadenken over de toekomst van wonen in Steenbergen, in onze gemeente tellen we best een aantal verouderde huizen en daar wil Stadlander wat aan gaan doen.
Het kan zijn renoveren/ verduurzamen, sloop / nieuwbouw, maar er gaat zeker wat gebeuren in onze stad, ze zijn de plannen aan het uitwerken en gaan dan het aanvraag traject van de gemeente van start.
Wij als bestuur houden u op de hoogte van wat de plannen precies gaan worden.
We zijn ook druk bezig met Stadlander en de gemeente Steenbergen om te kijken naar het totale plaatje betaalbaar wonen in Steenbergen. We hebben daarom ook de vraag uitgezet om met de fractieleiders van de gemeente raad aan tafel te gaan zitten om antwoord te krijgen / te geven over deze vraag.

Zoals u ziet ook in deze corona periode zitten wij niet stil, we blijven zeer zeker alert wat er in onze gemeente speelt en vooral betreft voor onze huurders.
Voor reparatie verzoeken ook in deze corona tijd kunt u bellen met het


Nummer van Stadlander 088- 5626000
Voor verdere informatie bezoek onze website,
www huurdersverening. Nl
Bert van Beers Voorzitter huurdersbelangen vereniging
E-Mail bertvanbeers(at)ziggo(dot)nl